Baaardzo pyszne. To soczyste mięso skryte pod serową pierzynką
doskonale zaspokoi mały głód, jak i wilczy apetyt. Zapach pomidorów, zdecydowany
smak oliwy i oliwek oraz silny smak ziół, wzbogacony rozpływającym się serem to
coś, co zachwyci każdego smakosza.
2 polędwiczki wieprzowe
2 kule
mozzarelli
2
pomidory
kilka łyżeczek
pesto
garść czarnych
oliwek
oliwa
suszone
zioła
sól,
pieprz
Polędwiczki umyć. Nasmarować mieszanką składającą się z oliwy czosnkowej, soli,
pieprzu i suszonych ziół. Odstawić na pół godziny. Zrumienić na patelni.
Pokroić w poprzek na kawałki o grubości 2 cm. Przełożyć do posmarowanego oliwą
naczynia żaroodpornego i ułożyć pionowo. Pomidora (najlepiej bez skórki) i
mozzarellę pokroić w plasterki. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek
pomidora, posmarować go pesto i przykryć plasterkiem mozzarelli. Ozdobić oliwką
przekrojoną na pół i zapiekać 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz