wtorek, 28 maja 2013

Sałatka z makaronem i wędzoną rybą



Bardzo szybka sałatka. A jaka smaczna i zdrowa! Pasuje do śniadania, na kolację, jest idealną przekąską w pracy i na pikniku.

250 g makaronu – najlepiej kolorowego
wędzony pstrąg lub makrela
ogórek (najsmaczniejsze oczywiście gruntowe, wtedy kilka mniejszych sztuk)
natka pietruszki

5 łyżek oliwy
sok z cytryny
łyżeczka musztardy
szczypta soli
świeżo zmielony czarny pieprz


Makaron ugotować. Odcedzić. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem.

Ogórki pokroić w kostkę. Dodać pstrąga podzielonego na kawałki. Wszystko posypać natką pietruszki i wymieszać z sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz