
Paczka makaronu orecchiette
20 dag wędzonego łososia
2 czerwone papryki
3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
¾ szklanki śmietanki 30 proc.
pieprz
sól
świeża bazylia
Paprykę upiec w piekarniku, aż zbrązowieje. Włożyć na 10 minut do plastikowego woreczka, a potem obrać ze skóry i oczyścić z gniazd nasiennych.
Miąższ papryki pokroić na kawałki i zmiksować na gładką masę z czosnkiem. Pastę z papryki oraz pokrojonego łososia włożyć do rondla, wlać śmietanę i gotować do czasu, aż sos zgęstnieje.
Ugotować makaron.
Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z ugotowanym makaronem, posypać poszarpaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz