
Knocche - krokiety zieminiaczane z Kampanii
6 średniej wielkości ziemniaków (porcja na 8 krokietów)
2 żółtka
50 g parmezanu startego
szczypta gałki muszkatołowej
oliwa
bułka tarta
sól

Zrazy zawijane

ogórek konserwowy
papryka
kilka plasterków wędzonego boczku
musztarda
marchew
cebula
dwa ząbki czosnku
liść laurowy
filiżanka bulionu
kieliszek czerwonego wina
rozmaryn
oliwa do mięs
Mięso roztłuc. Paprykę z ogórkiem pokroić w paski. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, a następnie położyć plaster boczku i warzywa. Zawinąć do środka brzegi mięsa i zwinąć w rulon. Spiąć 2 wykałaczkami albo związać nitką. Podsmażyć zrazy na oliwie do mięs.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz