Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami.
Wspaniałe smaki potraw połączą rodziny przy wspólnym, pięknie nakrytym stole.
Kto hołduje tradycji, przygotuje żurek, upiecze pasztet, zaserwuje jajka w kilku
odmianach. Prawdziwą ozdobą będzie oczywiście lukrowana baba. Wielkanocny
jadłospis warto uzupełnić o danie lekkie, zdrowe i kolorowe – sałatkę
pomidorowo-ogórkowo-kaparową
opakowanie pomidorków cherry
ogórek
łyżka posiekanej natki
½ małej czerwonej cebuli
łyżka kaparów w zalewie
sos: sok z cytryny, tyle samo oliwy z oliwek, sól i pieprz
Pomidorki cherry przekroić na pół, ogórek i
cebulę pokroić w kostkę, warzywa wymieszać z posiekaną natką pietruszki i
kaparami, polać sosem i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz