Dostajemy wiele ciekawych przepisów od naszych klientów. Dzielą się
oni swoimi wrażeniami i pomysłami, w jaki sposób wykorzystali oliwę z naszego
sklepu. Postanowiliśmy, oczywiście za ich zgodą, udostępniać Państwu te
receptury. Zamieszczamy jedną z nich, zaapraszając jednocześnie do wędrówki po
krainie rozkoszy podniebienia…
puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 duża
cebula
2 ząbki
czosnku
4-5 stołowych
łyżek śmietany 18%
2 stołowe
łyżki majonezu
dwie łyżki
oliwy z oliwek
sól, pieprz do
smaku
starty ser
żółty
makaron np.
penne lub w kształcie serduszek (na 2-3 osoby)
Odsączyć
tuńczyka. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić
cebulę. Po kilku minutach wrzucić na patelnię tuńczyka. Cząstki można lekko
rozdzielić widelcem, nie rozdrabniać. Dusić chwilę pod przykryciem. Dodać
czosnek. Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i majonez, mieszać dokładnie,
przyprawić solę i pieprzem. Ugotowany wcześniej makaron penne wrzucić na
patelnię i wymieszać z sosem. Nałożyć potrawę na talerze i posypać tartym
serem.
Przepis
nadesłany przez panią Karolinę. Dziękujemy!
Kontakt w
sprawie przepisów: ewa@oliwnygaj.eu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz