czwartek, 21 lutego 2013

Sałatka pomidorowo-ogórkowo-kaparowa

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Wspaniałe smaki potraw połączą rodziny przy wspólnym, pięknie nakrytym stole. Kto hołduje tradycji, przygotuje żurek, upiecze pasztet, zaserwuje jajka w kilku odmianach. Prawdziwą ozdobą będzie oczywiście lukrowana baba. Wielkanocny jadłospis warto uzupełnić o danie lekkie, zdrowe i kolorowe – sałatkę pomidorowo-ogórkowo-kaparową



opakowanie pomidorków cherry

ogórek

łyżka posiekanej natki

½ małej czerwonej cebuli

łyżka kaparów w zalewie

sos: sok z cytryny, tyle samo oliwy z oliwek, sól i pieprz



Pomidorki cherry przekroić na pół, ogórek i cebulę pokroić w kostkę, warzywa wymieszać z posiekaną natką pietruszki i kaparami, polać sosem i wymieszać.

salatka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz