![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR8MqF_jaw6ZCJHEYH16Vrp_MJsjWlUNHpCVnaCzaXNRNhu1gpHIurOd0mZc0vMhYCbws512-f9lCOd0GjhIHRFtbEcqMDf0esRSlA79JLpeh1Vyo_N5S7fq4FIuLHhOfCACBxLLIBANm5/s1600/muffiny2.jpg)
250 g mąki pszennej lub kasztanowej
150 g ricotty
4 średniej wielkości kiełbaski
1 cebula
100 ml mleka
100 greckiego jogurtu
2 łyżki oliwy mirtowej
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
oliwa
sól i pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj-GdVIox5N0gK2tQxJvta4DocJlSFnhbXskgzyPqek2GuGESs7IHwfLQSqwZuDyPpSaNVozNMoADN6sDbHWlQBmxY5ZhwfqPWYzzOIsHcIpiSefjPcGL-CDjF6VU2cUGCNc4M2aAhM89N/s1600/maka.jpg)
Pokroić cebulę i kiełbaski w drobną kostkę. Zeszklić cebulė na oliwie, następnie dodać kiełbaski. Chwilę wszystko razem podsmażyć.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, ricottę, sól i pieprz. Dodać cebulę z kiełbaskami. W drugiej misce wymieszać produkty płynne: jajka, mleko i jogurt oraz oliwę. Wszystko połączyć ze sobą.
Wypełnić foremki na muffinki ciastem w 2/3 wysokości. Piec 35 minut w temp. 180 s. C
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyxm-wNAc7bb7QRvri1jUTG45RNGOBDIb52YIj8_m2RI4eRcWB9sO-iX80GZbMahBnUTJOYwMnz-bI2xFalXm7UsSzMWtPEbe5uSUMRYLcr3db8WrhTUz3VLEEqKVdWvvre6ObJclxjsR3/s1600/muffiny.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz