Kurki nazywane są złotem lasu, oliwa natomiast płynnym złotem. Te pierożki są na wagę złota!
Na ciasto:
500 g mąki pszennej
3 łyżki oliwy
letnia woda
sól do smaku
Na farsz:
400 g kurek
150/200 g sera twarogowegoduża cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
oliwa
Grzyby sparzyć, pokroić drobno, posiekać cebulkę. Podsmażyć na
oliwie cebulę i kurki. Dodać czosnek, sól i pieprz. Po wystudzeniu połączyć z
serem.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, które następnie
napełnić się farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.
Najlepiej smakują polane oczywiście oliwą! Polecam peperoncino.
Najlepiej smakują polane oczywiście oliwą! Polecam peperoncino.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz