Zamiast ananasa można dodać do placków jabłko.
szklanka mąki z siemienia lnianego
2 jaja
200 g jogurtu naturalnego
5 łyżek oliwy cynamonowej Colonna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek xylitolu lub stewii
świeży ananas
3 łyżki oliwy
Ananasa obrać, wykroić środek, pokroić w plasterki o
grubości 0,5 cm, każdy z nich podzielić na cztery części.
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać jaja,
jogurt, oliwę i xylitol. Wszystko razem wymieszać za pomocą miksera. Ciasto
powinno być gęste i kleiste. Dodać pokrojone owoce. Na rozgrzaną patelnię skropioną odrobiną oliwy
nakładać kawałki owoców obtoczone w cieście. Smażyć do zrumienienia.
Podawać na ciepło, pysznie smakują z syropem klonowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz