Duszony, aromatyczny schab z nutą cynamonu, rozmarynu i szałwii z duszonymi jabłkami jest idealny na jesienny obiad.
W przepisie wykorzystano bardzo oryginalną przyprawę – oliwę cynamonową - oliwę extra vergine z dodatkiem olejku pozyskiwanego z cynamonowca cejlońskiego. W podwyższonej temperaturze uwalnia wspaniały aromat.
Cynamon używany jest do przyspieszenia trawienia, zalecany przy przeziębieniach, bólach gardła, w połączeniu z oliwą to samo zdrowie!
500 g schabu
2 soczyste, twarde jabłka
1 gałązka rozmarynu
1 łyżeczka suszonej lub dwa listki świeżej szałwii
0,5 szklanki bulionu z warzyw
sól, pieprz
6 łyżek oliwy Colonna Cynamon
Umyte mięso obsmażyć w rondelku na złoty kolor na oliwie. Dodać rozmaryn i szałwię, podlać bulionem. Gotować ok. 40 min. W międzyczasie obrać jabłka i pokroić w kostkę ok. 3 cm. Dodać do mięsa i dusić kolejne 30 min. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso podawać pokrojone w plastry, z duszonymi jabłkami.
W przepisie wykorzystano bardzo oryginalną przyprawę – oliwę cynamonową - oliwę extra vergine z dodatkiem olejku pozyskiwanego z cynamonowca cejlońskiego. W podwyższonej temperaturze uwalnia wspaniały aromat.
Cynamon używany jest do przyspieszenia trawienia, zalecany przy przeziębieniach, bólach gardła, w połączeniu z oliwą to samo zdrowie!
500 g schabu
2 soczyste, twarde jabłka
1 gałązka rozmarynu
1 łyżeczka suszonej lub dwa listki świeżej szałwii
0,5 szklanki bulionu z warzyw
sól, pieprz
6 łyżek oliwy Colonna Cynamon
Umyte mięso obsmażyć w rondelku na złoty kolor na oliwie. Dodać rozmaryn i szałwię, podlać bulionem. Gotować ok. 40 min. W międzyczasie obrać jabłka i pokroić w kostkę ok. 3 cm. Dodać do mięsa i dusić kolejne 30 min. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso podawać pokrojone w plastry, z duszonymi jabłkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz