1 kg
młodych ziemniaków
0,5
szklanki oliwy extra vergine 0,5 łyżeczki papryka słodkiej w proszku
5-6 suszonych pomidorów w oliwie, drobno posiekanych
łyżka kaparów
łyżeczka suszonego oregano
sól
Ugotować
ziemniaki w osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w plastry. Rozgrzać oliwę na
dużej patelni. Wrzucić ziemniaki i smażyć przez 5 minut. Posypać papryką, dodać
pomidory, kapary, posolić i smażyć aż do zrumienienia. Posypać oregano i
podawać gorące.
Warto poeksperymentować z oliwą ziołową, czosnkową czy truflową. Za każdym razem inne wrażenia smakowe.
Warto poeksperymentować z oliwą ziołową, czosnkową czy truflową. Za każdym razem inne wrażenia smakowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz